Obuolių pyragas, kai nėra orkaitės

Jūratės Ivanauskaitės-Valantinės nuotr.

3 asm.

Gaminimas 10 min.

Reikia:

  • 1 didelio obuolio

  • Žiupsnelio cinamono

  • 50 g sviesto

  • 3 kiaušinių

  • 50 g DANSUKKER cukraus „Panevėžio Plius“

  • 50 g miltų

  • ½ šaukštelio kepimo miltelių

1. Paruoškite tris puodukus, tinkamus naudoti mikrobangų krosnelėje.

2. Obuolį nulupkite, supjaustykite kubeliais, pabarstykite cinamonu ir išmaišykite.

3. Sviestą ištirpinkite. Kiaušinius išplakite su cukrumi, supilkite ištirpintą sviestą ir išmaišykite. Suberkite miltus bei kepimo miltelius ir labai greitai užmaišykite tešlą.

4. Obuolius sudėkite į puodelius, užpilkite tešlos ir kepkite 3–4 min. mikrobangų krosnelėje. Jei jūsų krosnelė turi grilio funkciją, lengvai apkepkite pyrago viršų.