Obuolių pyragas iš plikytų sausainių

8 asm.

Gaminimas 30 min.

Reikia:

  • 3-5 obuolių

  • miltelinio cukraus pagal skonį

  • 1 banano

  • žiupsnelio cinamono

  • 250 g plikytų sausainių

  • šlakelio brendžio

  • 250 g maskarponės

  • 200 ml grietinėlės

  • šviežių uogų ir mėtų

1. Obuolius nulupkite, ir supjaustykite kubeliais.
 
2. Suberkite obuolius į keptuvę su ½ šaukšto miltelinio cukraus, cinamonu ir pjaustytu bananu. Maišydami kepkite kol suminkštės.
 
3. Į pasirinką indą sudėkite pjaustytus sausainius ir apšlakstykite brendžiu.
 
4. Sudėkite keptų obuolių sluoksnį. Kelias minutes atvėsinkite.
 
5. Maskarponę išplakite su grietinėle ir cukrumi ( pagal skonį ) ir sudėkite ant obuolių sluoksnio.
 
6. Papuoškite šviežiomis uogomis ir mėtomis.