Obuoliai ir kriaušės, kepti ant karamelinės pagalvės

Ne pyragas, bet tobulas desertas. Vaisiai, karamelė, lazdynų riešutai ir lengvas rozmarino pikantiškumas. Receptas, kuriame kiekvienas ras savo rojų.

Jūratės Ivanauskaitės-Valantinės nuotr.

4 asm.

Gaminimas 15 min.

Kepimas 20 min.

Orkaitės t-ra 180 °C

Reikia:

  • 2–3 kriaušių

  • 2–3 obuolių

  • 60 g sviest

  • 100 g DANSUKKER nerafinuoto cukranendrių cukraus

  • 50 ml romo

  • Šlakelio DANSUKKER auksaspalvio cukraus sirupo

  • 50 g lazdynų riešutų

  • Kelių šakelių rozmarino

1. Įkaitinkite orkaitę iki 180 °C.

2. Kriaušes ir obuolius perpjaukite pusiau, išskobkite.

3. Kepimo formą gausiai patepkite minkštu sviestu ir pabarstykite DANSUKKER nerafinuotu cukranendrių cukrumi. Pašlakstykite romu. Sudėkite vaisių puseles į formą, pašlakstykite DANSUKKER auksaspalviu sirupu, užberkite riešutų ir šaukite į orkaitę.

4. Kepkite apie 20 min. Pabaigoje sudėkite rozmarino šakeles.
 

Skanaus!