Greitai pagaminamas silkės burgeris ypač gaiviai kvepia ir lėkštėje atrodo superstilingai.
Reikia:
Žiupsnelio ciberžolės
5 šaukštų alyvuogių aliejaus
2 šaukštų Dižono garstyčių
Kelių šakelių krapų (azijietiškos virtuvės mėgėjai gali juos pakeisti kalendromis)
1 šaukšto medaus
Šlakelio citrinos sulčių
1 nedidelio šviežio agurko
Dviejų rūšių žuvies: silkės ir parūkytos lašišos
Duonos čiabatos
Pailgomis įstrižomis juostelėmis supjaustome abi žuvis ir agurką.
Viską sudedame į dubenį, užpilame padažu (jis gaminamas labai paprastai: maišome aliejų, garstyčias, medų ir žiupsnelį ciberžolės, iki susidarys vientisa masė) ir išmaišome.
Gautą įdarą dedame ant paskrudintos duonos, pabarstome smulkintais krapais ir uždengiame duonos rieke.