Skandinavijos įkvėptas burgeris su silke ir lašiša

Greitai pagaminamas silkės burgeris ypač gaiviai kvepia ir lėkštėje atrodo superstilingai.

Valerijos Stonytės nuotr.

Reikia:
 
Žiupsnelio ciberžolės
 
5 šaukštų alyvuogių aliejaus
 
2 šaukštų Dižono garstyčių
 
Kelių šakelių krapų (azijietiškos virtuvės mėgėjai gali juos pakeisti kalendromis)
 
1 šaukšto medaus
 
Šlakelio citrinos sulčių
 
1 nedidelio šviežio agurko
 
Dviejų rūšių žuvies: silkės ir parūkytos lašišos
 
Duonos čiabatos

  1. Pailgomis įstrižomis juostelėmis supjaustome abi žuvis ir agurką.

  2. Viską sudedame į dubenį, užpilame padažu (jis gaminamas labai paprastai: maišome aliejų, garstyčias, medų ir žiupsnelį ciberžolės, iki susidarys vientisa masė) ir išmaišome.

  3. Gautą įdarą dedame ant paskrudintos duonos, pabarstome smulkintais krapais ir uždengiame duonos rieke.