Nuodėmingas Valentino dienos desertas su morengais, zefyrais ir grietinėlės kremu (Receptas)

Atnaujinta: 2023 m. vasario 9 d.

VMG nuotr.

Desertui su morengais, zefyrais ir grietinėle pagaminti reikia:

  • 100 g zefyrų

  • 50 g morengų

  • 300 ml grietinėlės

  • 200 ml sutirštinto saldinto pieno

  • 1 žaliosios citrinos žievelės

  • 1 šaukšto DANSUKKER cukraus miltelių

  • Braškių (pagal skonį)

  • Mėtų lapelių (papuošti)

1. Paruoškite 1 l talpos formą ir išklokite ją kepimo popieriumi.

2. Nedideliais gabaliukais supjaustykite zefyrus ir morengus. Dalį jų paskleiskite formoje.

3. Grietinėlę pradėkite plakti, pamažu supilkite sutirštintą pieną ir plakite, kol pasidarys grietinės konsistencijos masė. Įtarkuokite žaliosios citrinos žievelės.

4. Pilkite dalį masės į formą. Dėkite morengus ir zefyrus ir vėl sluoksniuokite su kremu. Viską supylę išlyginkite viršų ir suvyniokite formą į maistinę plėvelę arba kepimo popierių.

5. Dėkite į šaldiklį ir šaldykite ne trumpiau nei 4 val.

6. Puoškite braškėmis ir mėtų lapeliais. Pabarstykite cukraus milteliais.

7. Šį tortą pradėkite gaminti iš vakaro.

* O jei norėtumėte pasigaminti desertą indeliuose, tuomet tiesiog sluoksniuokite kremą, morengus, zefyrus ir braškes. Desertą galite patiekti iš karto.

Skanaus!