Netikėti grikių pusryčiai

Atnaujinta: 2021 m. birželio 14 d.

Skalsus, sveikas ir greitai pagaminamas pusryčių patiekalas su grikiais. Atraskite grikius iš naujo.

#Alfasvienasnamuose laidą ir video receptą galite pažiūrėti čia

2 asm.

Gaminimas 20 min

Virimas 11 min.

Pusryčiams su grikiais pagaminti reikia:

  • 1 stiklinės grikių

  • 4 džiovintų pomidorų

  • 1 saujos vyšninių pomidoriukų

  • 2 šaukštų lukštentų saulėgrąžų

  • 50 g kietojo sūrio

  • Kuokštelio petražolių

  • 1 avokado

  • Šlakelio alyvuogių aliejaus

  • Mėgstamų prieskoninių žolelių (mėtų, bazilikų)

  1. Į sausą puodą arba keptuvę suberkite grikius ir juos apkepinkite. Užtenka juos pakaitinti kelias minutes. Įpilkite stiklinę vandens, pasūdykite ir užvirus vandeniui pavirkite apie 11 minučių, kad jie būtų birūs.

  2. Supjaustykite pomidorus, petražoles, džiovintus pomidorus. Viską sumaišykite. Įberkite druskos ir pipirų.

  3. Ant išvirtų karštų grikių tarkuokite kietąjį sūrį, viską išmaišykite.

  4. Dėkite grikius į serviravimo indą. Suberkite išskobtą ir gabaliukais supjaustytą avokadą, pomidorų salotas, užbarstykite saulėgrąžų sėklų. Apšlakstykite alyvuogių aliejumi. Puoškite mėgstamomis prieskoninėmis žolelėmis.

ALFO PATARIMAI:

· Grikius paruoškite taip, kaip mėgstate. Man skaniau juos valgyti šiltus, bet jei mėgstate galite rinktis ir brinkintus grikius.

· Saulėgrąžų sėklas galite paskrudinti.

· Taip pat čia puikiai tiktų pasūdyta, gabaliukais pjaustyta lašiša.

Visus produktus receptui vieno mygtuko paspaudimu rasite BARBORA.lt