Netikėtas jogurto ir bananų kremas „Žydroji paukštė"

Atnaujinta: 2021 m. gegužės 10 d.

Jeigu esate pusryčių žmogus ir mėgstate, kad jie būtų ne tik maistingi, bet ir estetiški bei skanūs, būtinai išbandykite šį receptą, kuris galėtų pretenduoti į geriausio pusryčių deserto titulą. Mėlynas jogurto ir bananų kremas!

Jūratės Ivanauskaitės-Valantinės nuotr.

1 asm.

Gaminimas 5 min.

Bananų ir jogurto kremui pagaminti reikia:

  • 1 banano

  • 250 g graikiško jogurto

  • 1 šaukštelio žydrosios spirulinos miltelių

  • Gėlių ir uogų (papuošti)

  1. Bananą sutrinkite su jogurtu. Padalykite jogurto masę į tris dalis.

  2. Į vieną suberkite spiruliną ir gerai išmaišykite. Palaikykite 2–3 min., kad milteliai išbrinktų ir tolygiau nudažytų jogurtą. Didesnę dalį nudažytos jogurto masės dėkite į stiklinę.

  3. Likusią sumaišykite su viena iš dviejų jogurto masės dalių – taip gausite šviesesnę dalį. Ją sudėkite ant tamsiosios. Ant viršaus uždėkite nedažytą jogurto ir bananų masę.

  4. Taip galite pagaminti norimą kiekį sluoksnių.

  5. Puoškite gėlėmis, uogomis.

Skanaus!