Netikėta ir gardu: kalakutienos ir obuolių padažas makaronams

Jūratės Ivanauskaitės-Valantinės nuotr.

4 asm.

Gaminimas 10 min.

Kepimas 20 min.

Padažui pagaminti reikia:

  • 600 g maltos kalakutienos

  • 2 vid. dydžio obuoliai

  • Lydyto sviesto kepti

  • 5–6 šalavijų lapeliai

  • Druskos

  • Žiupsnelis maltų aitriųjų paprikų

  • ½ šaukštelio saldžiųjų paprikų

  • Šviežiai grūstų juodųjų pipirų

  • 200 ml obuolių sidro

  • Kietojo sūrio patiekti

  1. Obuolius nulupkite ir supjaustykite kubeliais. Keptuvėje ištirpinkite sviestą, sudėkite obuolius ir juos pakepkite. Kai obuoliai suminkštės, sudėkite maltą mėsą ir apkepkite.

  2. Įberkite druskos, pipirų, paprikų, viską išmaišykite, įpilkite sidro ir troškinkite 15–20 min. Jei reikia, įpilkite dar vandens arba sultinio. Pabaigoje sudėkite pjaustytus šalavijų lapelius ir dar trumpai patroškinkite.

  3. Patiekite su makaronais, ant viršaus užtarkuokite sūrio.

Skanaus!