Neragauti minkšti obuolių ir varškės sausainiai (Receptas)

Varškė ir obuoliai yra geri draugai saldžiuose kepiniuose. Alfas kviečia išbandyti labai greitai pagaminamus minkštus obuolių ir varškės sausainius.

VMG nuotr.

Laidą #Alfasvienasnamuose žiūrėkite čia

Varškės ir obuolių sausainiams iškepti reikia:

  • 200 g ŽEMAITIJOS PIENO rupios varškės

  • 50 g sviesto

  • 1 kiaušinio

  • 3 šaukštų DANSUKKER cukraus miltelių

  • 1 šaukštelio DR. OETKER kepimo miltelių

  • 4–5 šaukštų miltų

  • 1 saldžiarūgščio obuolio

  • KOTANYI cinamono ir cukraus

1. Į virtuvinį smulkintuvą sudėkite varškę, sviestą, kiaušinį, cukraus miltelius ir kepimo miltelius. Viską sutrinkite. Tada sudėkite miltus ir vėl viską sutrinkite.

2. Suberkite tešlą į dubenį ir viską išmaišykite. Jei reikia įberkite dar miltų, tešla gali šiek tiek lipti prie rankų. Iškočiokite į ritinį ir jį supjaustykite gabaliukais.

3. Obuolį perpjaukite, išimkite sėklas ir supjaustykite skiltelėmis. Ant obuolių dėkite tešlos gabaliukus, šiek tiek įspauskite.

4. Į dubenėlį suberkite cinamoną su cukrumi. Sausainius obuolio puse padažykite į cukraus ir cinamono mišinį.

5. Dėkite sausainius ant skardos ir kepkite orkaitėje su karšto apipūtimo funkcija 180 °C temp. apie 15–20 minučių, kol gražiai apskrus.

ALFO PATARIMAI:

· Sviestas ir varškė turėtų būti šalti, o ne kambario temperatūros.

· Galite panaudoti ne tik cinamoną, bet ir muskatą ar kardamoną.

Skanaus!