Neatsivalgomas šokoladinis lavos pyragaitis (receptas)

Šiltas, lipnus, saldus, trumpai tariant, tobulas desertas, ypač tada, kai visi jau visko pilni, bet dar kažko norisi. Įspūdingas suflė ir nesudėtingas jo receptas – būtinai išbandykite.

Galite patiekti su uogomis, o jeigu turite ledų – išvis tobula!

Shutterstock.com nuotr.

Šokoladiniam pyragaičiui pagaminti reikia:

  • 100 g sviesto

  • 160 g DOMORI 70% juodojo šokolado

  • 2 kiaušinių

  • ½ stiklinės cukraus

  • ½ stiklinės miltų

  • Žiupsnelio druskos

  • 1 saujos šviežių uogų

  • Keleto mėtos lapelių

  1. Sviestą ir DOMORI 70% juodąjį šokoladą ištirpinkite ir išmaišykite iki vientisos masės.

  2. Kiaušinius, cukrų ir druską išplakite iki tirštos putų masės ir sumaišykite su atvėsinta šokolado ir sviesto mase, įmaišykite miltus.

  3. Į sviestu išteptas formeles sudėkite pyragaičių masę ir atvėsinkite šaldytuve 2–4 valandas.

  4. Kepkite įkaitintoje orkaitėje 200 °C apie 8–10 min.

  5. Kai iškeps, papuoškite mėgstamomis uogomis, mėtomis ir nedelsiant patiekite.

Skanaus!