Atnaujinta: 2022 m. rugsėjo 19 d.
4 asm.
Paruošimas: 25 min.
1 morkos
2 svogūnų
4 skiltelių česnako
300 g vištienos kepenėlių
3 šaukštų aliejaus
2–3 rozmarino šakelių
4–5 čiobrelio šakelių
200 g sviesto
1 saujos gervuogių
Žiupsnelio druskos
Žiupsnelio juodųjų pipirų
Morkas, svogūnus ir česnakus susmulkinkite.
Kepenėles apkepkite iš abiejų pusių įkaitintoje keptuvėje su aliejumi apie 3–4 min.
Į tą pačią keptuvę sudėkite daržoves ir nuolat maišydami kepkite apie 5 min.
Iškepus daržovėms sudėkite kepenėles, prieskonines žoleles, dėkite sviestą (150 g) ir troškinkite dar apie 5 min. ant žemos kaitros. Išimkite prieskoninių žolelių kotelius.
Gautą masę sutrinkite BLENDTEC trintuvu iki vientisos masės.
Supilkite viską į norimą indelį, sudėkite gervuoges, užpilkite lydytu sviestu (50 g) ir atvėsinkite šaldytuve apie 2–3 val.
Video receptas:
Skanaus!