Atnaujinta: 2023 m. rugpjūčio 26 d.
Būna, kad vėsiais vakarais norisi kažko šilto ir pilno skonių. Neatsivalgomas bulvių ir kalafiorų karis yra kaip tik toks patiekalas, kuris greitai ir šiltai nubėga gomuriu, o ragauti norėsis vėl ir vėl...
3 mėlynųjų svogūnų
2–3 įvairiaspalvių pomidorų
2–3 vidutinio dydžio bulvių
4–5 skiltelių česnako
2–3 šaukštų JADE BRIDGE sezamų aliejaus
20 g imbiero
2 saujų kalafioro žiedynų
2 šaukštų kario prieskonių mišinio
1 saujos vyšninių pomidorų
Žiupsnelio KOTANYI ketverių pipirų mišinio
5–6 SPILVA marinuotų aitriųjų paprikų
Žiupsnelio druskos
2 stiklinių kokosų pieno
1 saujelės šviežių prieskoninių žolelių
1. Svogūnus supjaustykite stambiais kubeliais, pomidorus – skiltelėmis.
2. Bulves pjaustykite stambiais gabalėliais, česnaką smulkiai sukapokite.
3. Keptuvėje įkaitinkite JADE BRIDGE sezamų aliejų, sudėkite smulkintus svogūnus ir
bulves. Kepkite apie 2–3 min., kol bulvės apskrus.
4. Imbierą sutarkuokite.
5. Į keptuvę sudėkite kalafioro žiedynus ir pagardinkite kario prieskonių mišiniu.
6. Sudėkite tarkuotą imbierą, pomidorus, smulkintą česnaką ir pagardinkite KOTANYI
ketverių pipirų mišiniu.
7. Į keptuvę dėkite 2–3 SPILVA marinuotas aitriąsias paprikas ir pagardinkite druska.
8. Užpilkite kokosų pienu ir troškinkite apie 20 min., kol išvirs bulvės.
9. Išvirusį karį dėkite į lėkštę ir pagardinkite likusiomis marinuotomis aitriomis
paprikomis bei prieskoninėmis žolelėmis.
Gardžių atradimų.