Namai kvepia namais: sekmadienio blynukai su uogų padažu

Šarūno Jaskutėlio nuotr.

Reikia:

  • 250 ml pieno (tinka ir augalinis)
     
    50 ml aliejaus

  • 1 šaukštelio cukraus

  • 200 g miltų (50/50 viso grūdo ir šviesių speltos)
     
    Žiupsnelio druskos
     
    1 šaukštelio kepimo miltelių

  • Aliejaus (kepti)

Uogų padažui:

  • 300 g uogų (aviečių, braškių arba kitų mėgstamų)

  • Cukraus (pagal skonį)

Kaitlentę galite įsigyti ČIA

  1. Sumaišykite pieną, aliejų, cukrų, suberkite miltus, druską ir kepimo miltelius.

  2. Užmaišykite tešlą. Leiskite pastovėti 10 min., kad pabrinktų.

  3. Dėkite tešlą į keptuvę su šlakeliu aliejaus ir kepkite blynelius.

  4. Patiekite juos su uogų padažu.

  5. Padažui tiesiog sutrinkite uogas trintuvu. Paskaninkite cukrumi.

Skanaus!