Kaip išsirinkti mandariną?

Be mandarinų Kalėdų laukimas būtų neįsivaizduojamas – vos jų aromatas pasklinda po namus, šventinė nuotaika kaip mat sustiprėja. Vis dėlto, kvapnus vaisus ne visada pateisina skonio lūkesčius.

Ar žinote, į ką reikėtų atkreipti dėmesį renkantis mandarinus? Kada ir kokie patys gardžiausi? Keli patarimai.

  1. Yra mandarinai ir klementinai. Skirtumas tarp šių vaisių didžiulis. Mandarinai dažniausiai būna mažesni, plonesne odele, sunkiau lupasi. Jie rūgštesni, tačiau sultingesni. O štai klementinai lupasi lengvai, yra saldūs, bet ne tokie sultingi.

  2. Pirkite mandarinus kuo vėliau, t. y. kuo arčiau Kalėdų datos – tada vaisiai būna geriausiai prinokę, rūgštelė neprivers raukytis. Klementinų sezonas prasideda žymiai anksčiau, todėl juos galima pirkti gerokai prieš šventes.

  3. Tiek mandarinų, tiek klementinų žievelė neturi būti plona. Jeigu ji plona, tai reiškia, kad jie jau padžiūvę ar seniai atvežti. Vaisiai turėtų būti gana minkšti, be tamsių dėmių

  4. Renkantis mandarinus reikia atsižvelgti į jų dydį, išvaizdą, kvapą, kainą bei klasę. Rekomenduojama pirkti 1 klasės vaisius – jie visada bus žymiai skanesni. Visos informacijos apie vaisių geriausia ieškoti ne etiketėje, kuri parašyta lietuviškai, o ant originalios dėžės užsienio kalba.

  5. Skaniausi mandarinai atkeliauja iš Italijos, taip pat Prancūzijos. Tačiau šie labai brangūs – už kilogramą teks pakloti 8–9 eurus, o ir didžiuosiuose prekybos centruose jų vargu, ar pavyktų rasti.

  6. Mandarinus galima pirkti dar kelis mėnesius po Naujųjų šventės, tačiau nuo vasario rekomenduojama šiuos vaisius rinktis atidžiau, nes gali būti išparduodami likučiai už gerą kainą, kurie galbūt nebuvo laikomi tinkamomis sąlygomis, todėl yra pašalę, vandeningi, beskoniai.

Gardaus švenčių laukimo!