Mėtinės ridikėlių ir žirnelių salotos

4 asm.

Gaminimas 15 min.

Reikia:

  • 120 g grūdėtosios varškės

  • 120 g šaldytų žirnelių

  • 2 trumpavaisių agurkų

  • 8–10 ridikėlių

  • 120 g salotų lapų

Užpilui:

  • 2–3 šakelių mėtų

  • 1 citrinos sulčių

  • Žiupsnelio druskos

  • 2 šaukštų aliejaus

  1. Grūdėtąją varškę nuvarvinkite. Žirnelius užpilkite verdančiu vandeniu ir palikite 5 min. Agurkus supjaustykite griežinėliais, ridikėlius – pusiau ir ketvirtadaliais.

  2. Lėkštėje sudėliokite salotų lapus, agurkų griežinėlius, ridikėlius, žirnelius ir varškę.

  3. Užpilui susmulkinkite mėtas, sumaišykite su citrinos sultimis, druska ir aliejumi.

  4. Salotas pašlakstykite užpilu.

Skanaus!