Muštinis Vienos šnicelio motyvais

Vienos šnicelis – tradicinis patiekalas. Lygiai toks pat tradicinis, kaip ir tortas „Sacher“ arba Vienos štrudelis. Puristiniam variantui naudojama veršiena, bet jeigu taip stipriai nesilaikome kanonų, tada galima naudoti kalakutieną arba vištieną.

1 asm.

Gaminimas 15 min.

Kepimas 7 min.

Muštiniui Vienos šnicelio motyvais reikia:

  • ~120 g kalakutienos filė pjausnio

  • 1 kiaušinio

  • Žiupsnelio druskos

  • 1 šaukšto miltų

  • 2 šaukštų baltos duonos džiūvėsėlių

  • Lydyto sviesto (kepti)

  • 10–15 g sviesto (patiekti)

  • Citrinos skiltelės (patiekti)

1. Filė pjausnį gerai nusausinkite ir pamuškite kiek galima plačiau.

2. Išplakite kiaušinį su šaukštu vandens ir žiupsniu druskos.

3. Apvoliokite išmuštą mėsą miltuose, po to – kiaušinio plakinyje ir galiausiai džiūvėsėliuose.

4. Keptuvėje įkaitinkite lydytą sviestą, dėkite muštinį ir kepkite 2–3 min. iš vienos pusės ir 2 min. iš kitos.

5. Iškeptą muštinį dėkite ant popierinio rankšluosčio.

6. Muštinį patiekite su sviesto gabaliuku – jį dėkite ant karšto muštinio, ir citrinos skiltele.

Skanaus!