Morkų keksas su sūrio kepurėle

8-10 asm.

Gaminimas 20 min.

Kepimas 50 min.

Reikia:

  • 300 g miltų

  • 2 šaukštelių kepimo miltelių

  • 250 g varškės (pyragams kepti)

  • 100 g minkšto sviesto

  • 2 kiaušinių

  • 200 g tarkuotų morkų

  • 100 g cukraus

  • 50 g kokosų drožlių

Sūrio kepurėlei:

  • 125 g grietinėlės sūrio

  • 20 g miltelinio cukraus

  • 50 ml plakamosios grietinėlės

1. Minkštą sviestą išplakite su cukrumi, sudėkite varškę, sumaišykite. Po vieną įmuškite kiaušinius, sudėkite morkas ir išmaišykite. Suberkite miltus, kepimo miltelius ir kokosų drožles.
 
2. Išmaišytą tešlą sudėkite į paruoštą keksinę (10 x 25 cm) formą.
 
3. Kepkite apie 50 min. Ar keksas iškepęs, patikrinkite mediniu pagaliuku.
 
4. Ataušusį keksą patepkite sūrio kremu, kurį pagaminsite išplakę sūrį, miltelinį cukrų ir grietinėlę.