Atnaujinta: 2023 m. vasario 9 d.
4 asmenims
500 g vanilinių ledų
100 g juodųjų serbentų uogienės
12–15 mažų vieno kąsnio morengų
šviežių uogų (papuošti)
Apelsinų padažui:
3 kiaušinių trynių
1 šaukšto DANSUKKER cukraus „Panevėžio Plius“
1 apelsino
1 šaukšto apelsinų likerio
50 g sviesto
1. Paruoškite apelsinų padažą: į nedidelį puodą sudėkite kiaušinių trynius, cukrų, tarkuotą apelsino žievelę ir šviežiai išspaustas sultis. Nuolatos maišydami kaitinkite ant mažiausios kaitros, kol padažas sutirštės, tuomet įmaišykite sviestą ir likerį. Palikite atvėsti, o tuomet dėkite padažą į šaldytuvą 1 valandai.
2. Į aukštesnes taures dėkite po šaukštą ledų, juodųjų serbentų uogienės, įpilkite paruošto apelsinų padažo ir įdėkite kelis morengus. Sluoksniuokite, kol pripildysite taures, pabaigoje apibarstykite uogomis.
Skanaus.