Moliūgų sriuba

Reikia:

  • 300 g moliūgo (nuvalyto)

  • 600 ml sultinio

  • 1 morkos

  • 2 svogūnų

  • 4 skiltelių česnako

  • ½ aitriosios paprikos

  • 1 apelsino

  • 50 g fermentinio sūrio

  • 30 g sviesto

  • 200 ml grietinėlės

  • 50 g tarkuoto kietojo sūrio

  • druskos, pipirų

1. Keptuvėje išlydykite sviestą ir dėkite kepinti smulkintus svogūnus, morkas, česnaką ir aitriąją papriką.

2. Moliūgą susmulkinkite ir pakepinkite kartu su daržovėmis.

3. Į puodą supilkite sultinį, suberkite visas keptas daržoves ir ant lėtos ugnies troškinkite, kol moliūgai visai suminkštės.

4. Tada į sriubą įdėkite laužyto fermentinio sūrio, supilkite grietinėlę, pagardinkite druska, pipirais ir tarkuota apelsino žievele.

5. Paruoštą sriubą sutrinkite virtuviniu smulkintuvu.

6. Patiekite užbėrę tarkuoto kietojo sūrio (galite įberti skrebučių).