Mokinuko pusryčiai: minkštučiai vaniliniai varškėčiai su uogomis

Jūratės Ivanauskaitės-Valantinės nuotr.

4 asm.

Gaminimas 10 min.

Kepimas 20 min.

Reikia:

  • 500 g varškės (9 proc. riebumo)

  • 2 mažų arba 1 didelio (XL) kiaušinio

  • 1 šaukšto cukraus

  • 60 g miltų

  • 1 šaukštelio kepimo miltelių

  • Žiupsnelio druskos

  • ½ šaukštelio vanilės ekstrakto arba cukraus su natūralia vanile

  • Aliejaus (kepti)

  1. Į dubenį sudėkite varškę, įmuškite kiaušinį, įberkite cukraus, druskos, vanilės. Viską gerai išmaišykite, o geriausiai ištrinkite trintuvu ilgu kotu. Suberkite persijotus miltus su kepimo milteliais ir užmaišykite tešlą.

  2. Įkaitinkite keptuvę, įpilkite aliejaus ir vidutiniškai jį įkaitinkite. Dėkite varškėčių tešlą šaukštu į keptuvę ir kepkite. Stebėkite kepimą – jei labai pradės skrusti, tuomet mažinkite kaitrą. Apkepkite iš vienos, iš kitos pusės. Išėmę nusausinkite ant popierinių rankšluosčių.

  3. Patiekite su mėgstamu padažu, grietine, uogomis.

Skanaus!