Moderni klasikinė lazanija: apkepti sluoksniuoti ravioliai

Kerniaus Pauliukonio nuotr.

4 asmenims

Reikia:

  • 600 g šviežių raviolių su rikotos įdaru

  • kelių šakelių šviežių čiobrelių

  • kelių šakelių šalavijo

  • 2 skiltelių česnako

  • 800 g konservuotų smulkintų pomidorų savo sultyse

  • 300 ml šilto vištienos sultinio

  • šlakelio alyvuogių aliejaus

  • druskos, juodųjų pipirų

1. Keptuvėje įkaitinkite aliejų ir pakepinkite česnaką, čiobrelių ir šalavijo šakeles. Kai prieskoniai pakvips, įberkite druskos, juodųjų pipirų ir supilkite konservuotus pomidorus. Patroškinkite juos apie 5 minutes.

2. Gilioje kepimo formoje, išteptoje aliejumi, išdėliokite raviolius ir užpilkite paruoštu padažu bei sultiniu.

3. Kepkite iki 200 °C įkaitintoje orkaitėje apie 20 minučių.

Skanaus!

Receptas iš knygos GAL PAVALGOM?