Mišrainė su pupelėmis ir grybais

Atnaujinta: 2022 m. lapkričio 14 d.

Jūratės Ivanauskaitės-Valantinės nuotr.

5–6 asm.

Gaminimas 30 min.

Virimas 30 min.

Reikia:

  • 300 g rudųjų pievagrybių

  • Aliejaus (kepti)

  • 200 g morkų

  • 100 g salierų

  • 400 g virtų arba konservuotų raudonųjų pupelių

  • 8–10 aštrių marinuotų agurkėlių

  • 1 saldaus obuolio (pvz., „Golden“)

  • Druskos, pipirų (pagal skonį)

  • Saujelės kaparėlių

Padažui:

  • 200 g „OBELIŲ Premium" majonezo

  • 1 smulkintos skiltelės česnako

  • 1 šaukštelio saldžiosios paprikos

  • Kelių lašelių „sriracha“ padažo

1. Grybus supjaustykite plonomis riekelėmis ir pakepinkite aliejuje iki auksinės spalvos. Nusausinkite ant popierinio rankšluosčio.

2. Morkas ir salierus išvirkite, bet taip, kad jie liktų traškūs.

3. Daržoves ir obuolį supjaustykite kubeliais. Viską sumaišykite.

4. Padažui visus ingredientus sumaišykite.

5. Sumaišykite visus mišrainės ingredientus su padažu, užberkite kaparėlių.