Mirkytų grikių sklindžiai su grybais ir sūriu

Atnaujinta: 2020 m. rugpjūčio 21 d.

Reikia:

  • 1 skiltelės česnako

  • 50 g tarkuoto kietojo sūrio

  • 1 šaukšto miltų

  • ½ šaukštelio druskos

  • 1 šaukštelio Provanso žolelių

  • 4–5 pievagrybių

  • Aliejaus (kepti)

  • 1 kiaušinio

  • 1 stiklinės mirkytų nekepintų grikių*

1. Grybus sutarkuokite burokine tarka. Grikių košę sumaišykite su sūriu, grybais, kiaušiniu, susmulkinta česnako skiltele, Provanso žolelėmis ir miltais. Įberkite druskos. Viską gerai išmaišykite.

2. Sklindžių tešlą dėkite šaukštu į keptuvę su įkaitintu aliejumi ir kepkite iš abiejų pusių maždaug po 3–4 min. nustatę vidutinę kaitrą. Sklindžius nusausinkite ant popierinio rankšluosčio.

* Iš vakaro užmerkite nekepintus grikius vandenyje. Ryte nukoškite ir jau galite naudoti. Taip pat šiems sklindžiams puikiai tinka ir likusi nuo pusryčių įprasta grikių košė.

Skanaus!