Turtingi pusryčiai: miežinė košė su daržovėmis ir kiaušiniu

Atnaujinta: 2021 m. sausio 17 d.

Spalvotas, sotus ir apetitą iškart sužadinantis patiekalas su miežinių kruopų perliukais, špinatų lapeliais ir viską vainikuojančiu „marškinėliuose“ virtu kiaušiniu. Lengvas receptas geram rytui.

Jūratės Ivanauskaitės-Valantinės nuotr.

4 asm.

Gaminimas 50 min.

Reikia:

  • 300 g miežinių kruopų perliukų

  • 2 šalotinių svogūnėlių

  • Aliejaus (kepti)

  • 1 cukinijos

  • 6–7 mažų morkyčių

  • 50 g mažų špinatų

  • 4 kiaušinių

  • Žiupsnelio druskos

  • 1 šaukštelio Provanso žolelių

1. Išvirkite miežinius perliukus.

2. Supjaustykite šalotinius svogūnėlius smulkiais kubeliais, sukrėskite į storasienį puodą ir apkepkite aliejuje. Supjaustykite cukiniją ir morkytes, trumpai apkepkite su svogūnais – taip, kad daržovės liktų traškios, suberkite druską, Provanso žoleles.

3. Suberkite miežinę košę į puodą su daržovėmis, taip pat sudėkite špinatus ir viską pakaitinkite kartu.

4. Kiekvieną porciją patiekite su „marškinėliuose“ virtu kiaušiniu.

Skanaus!