Midijos su žuvimi, krevetėmis ir grietinėlės bei garstyčių padažu

4 asm.

Gaminimas 20 min.

Reikia:

  • 1 šaukšto garstyčių

  • 300 ml grietinėlės

  • 250 ml baltojo sauso vyno

  • 3 saliero stiebų

  • 3 skiltelių česnako

  • 1 ropinio svogūno

  • 50 g sviesto

  • 300 g baltos žuvies filė

  • 300 g lašišos filė

  • 20 lukštentų krevečių

  • 20 midijų

  • druskos, pipirų

  • smulkintų petražolių

1. Giliame prikaistuvyje išlydykite sviestą. Suberkite smulkintą svogūną, česnaką ir saliero stiebus. Pakepinkite, kol suminkštės.

2. Supilkite vyną.

3. Sudėkite žuvies gabalėlius ir krevetes. Patroškinkite 2–3 min.

4. Supilkite grietinėlę, sumaišytą su garstyčiomis, sudėkite midijas.

5. Troškinkite, kol geldelės atsidarys, pagardinkite druska, pipirais ir petražolėmis.