Pasakų apie tai, kaip imperatorius atvažiavo į kitą miestą specialiai pavalgyti veršienos maltinių, o veršienos nebuvo ir virėjui teko suktis iš padėties, nepasakosime. Vis tiek virėjui nepasisekė ir maltiniai pavadinti ne jo vardu, o viešbučio savininko... Gyvenimas. O dar – tegul neišgąsdina jūsų šiek tiek daugiau darbo nei įprasta. Juk patiekalo istorija, skaičiuojanti per 200 metų, šį tą byloja!
6 asm.
Gaminimas 30 min.
Zzz 24 val.
Kepimas 25 min.
Reikia:
300 g vištienos filė
300 g vištienos kulšelių be kaulo
100 g sviesto
2 vid. dydžio svogūnų
2 batono riekelės be plutelės
150 ml pieno
Žiupsnelio druskos
Džiūvėsėlių (apvolioti)
Aliejaus ir sviesto mišinio (kepti)
80 g sviesto įdėkite į šaldiklį. Smulkiai supjaustykite svogūnus ir pakepkite juos 20 g sviesto, kol taps auksinės spalvos. Mėsą sukapokite peiliu, kepintus svogūnus – taip pat, arba sumalkite mėsmale.
Batoną užmerkite piene, išmaišykite kartu su mėsa ir svogūnais. Pasūdykite. Išimkite sviestą iš šaldiklio ir sutarkuokite. Greitai išmaišykite faršą ir dėkite jį nakčiai į šaldytuvą.
Suformuokite maltinius, apvoliokite juos džiūvėsėliuose ir apkepkite aliejaus bei sviesto mišinyje. Baikite kepti orkaitėje – apie 20 min. iki 170 °C.
Skanaus!