Martinio taurė su uogomis? Ne, tai – martinio želė vos per 5 minutes

Atnaujinta: 2021 m. kovo 29 d.


 
Reikia:
 
4 lapelių arba 10 g želatinos (tiek, kiek reikia 500 ml tirpalo)
 
250 ml martinio (arba kito silpno alkoholinio gėrimo)
 
1–2 šaukštų DANSUKKER nerafinuoto cukranendrių cukraus
 
250 g ledukų
 
Vaisių ir uogų (pagal skonį)
 

 
1. Želatinos lapelius užmerkite vermute, kai išbrinks – ištirpinkite. Pagal skonį galite įberti DANSUKKER nerafinuoto cukranendrių cukraus. Išmaišykite. Suberkite ledukus ir intensyviai maišykite. Želės tirpalas stings nuo ledukų.
 
2. Į taures sudėkite pasmulkintus norimus vaisius ir uogas ir ant viršaus užpilkite želės tirpalo.
 
3. Papuoškite uogomis arba vaisių gabaliukais.
 

ALFO PATARIMAI:
 
· Dėl želatinos kiekio vadovaukitės gamintojo nurodymais – ant pakelių nurodyta, kokiam skysčio kiekiui jis skirtas.
 
· Galite kurti savo skonines kompozicijas, naudodami įvairiausius gėrimus – sultis, sidrą, vyną. Pasirinkite skonį pagal save.
 
· Taip pat galite naudoti ir želę iš pakelio, bet atsižvelkite į tai, kad jie jau turi savo skonį.

Skanaus!