Marmuriniai šaltibarščiai su šaldytais agurkais (Receptas)

Šaltibarščių sezonas atidarytas! Naujas vasarinės ir atgaivinančios sriubos receptas, kuriame yra net du išskirtiniai ingredientai!

VMG nuotr.

Video receptą žiūrėkite čia

Šaltibarščiams pagaminti reikia:

  • 1 agurko

  • Žiupsnelio gvazdikėlių

  • 200 ml DOBILAS kefyro „Organic“

  • 150 g tarkuotų marinuotų burokėlių

  • 1 šaukšto acto

  • 1 saujos svogūnų laiškų

  • Žiupsnelio DANSUKKER ekologiško cukraus „Panevėžio Plius“

  • 3 virtų bulvių

  • 50 g sviesto

  • 1 skiltelės česnako

  • 1 virto kiaušinio

  • 1–2 šakelių krapų

  • Žiupsnelio KOTANYI druskos

  1. Agurką išskaptuokite šaukštu, gautus rutuliukus dėkite į šaldiklį maždaug 1 val.

  2. Į virtuvinį ELECTROLUX trintuvą dėkite gvazdikėlius, 75 g burokėlių, svogūnų laiškus, pilkite DOBILAS kefyrą „Organic“, actą, berkite DANSUKKER cukrų „Panevėžio Plius“, KOTANYI druską ir viską sutrinkite iki vientisos konsistencijos.

  3. Bulves perpjaukite į 4 dalis, griežinėliais supjaustykite česnaką ir kepkite ZYLE keptuvėje su išlydytu sviestu iš abiejų pusių, kol gražiai apskrus.

  4. Į pasirinktą lėkštę dėkite likusius burokėlius, per pusę perpjautą kiaušinį, šaldytus agurkus, krapus ir trintus šaltibarščius. Patiekite su keptomis bulvėmis.

Skanaus!