Marinuotos paprikos su mangais

Atnaujinta: 2022 m. rugsėjo 14 d.

Ieškote naujų skonių? Puikus paruoštukas, tobulas garnyras prie įvairių patiekalų. Mangai marinuoti su paprikomis. Labai lengvas receptas.

VMG nuotr.

Marinuotoms paprikoms su mangais reikia:

  • 1,5 kg paprikų

  • 0,5 kg mangų

  • 6 skiltelių česnako

  • 3 šaukštelių medaus

  • juodųjų pipirų grūdelių

Marinatui:

  • 0,5 l vandens

  • 0,5 šaukšto druskos

  • 0,5 stiklinės DANSUKKER ekologiško cukraus „Panevėžio Plius“

  • 0,5 stiklinės acto

  • 0,5 stiklinės aliejaus

1. Nuplaukite paprikas, išimkite sėklas, supjaustykite juostelėmis. Juostelėmis supjaustykite mangus.

2. Paprikas suberkite į verdantį vandenį ir pavirkite apie 5–7 min. Perliekite šaltu vandeniu.

3. Paprikas ir mangus sudėkite į 3 (po 0,5 l) stiklainius.

4. Į stiklainius įberkite po kelis pipirų grūdelius, po porą skiltelių česnako ir po 1 šaukštelį medaus.

5. Užvirkite marinatui skirtus produktus.

6. Verdantį marinatą supilkite į stiklainius ir sandariai uždarykite.

Skanaus!