Atnaujinta: 2023 m. kovo 8 d.
80 g viso grūdo miltų
80 g išlukštentų pistacijų
20 g juodųjų sezamų
100 g DANSUKKER cukranendrių cukraus
150 g labai šalto sviesto
3–4 šaukštų juodųjų serbentų uogienės
Į dubenį suberkite miltus, pasmulkintas pistacijas, juoduosius sezamus ir cukranendrių cukrų. Sutarkuokite sviestą ir sudėkite į dubenį su miltais, riešutais ir cukrumi. Viską sutrinkite pirštais iki smulkių kruopelyčių. Arba sudėkite visus produktus į smulkintuvo indą ir susmulkinkite smulkintuvu, o pistacijas berkite jau susmulkintas.
Paruoškite 20–22 cm skersmens formą. Trupinius padalykite į dvi nelygias dalis – didesnę suberkite į formą ir lengvai paspauskite. Sudėkite uogienę, aplyginkite ir suberkite likusius trupinius. Kepkite apie 30 min. iki 180 °C įkaitintoje orkaitėje.
Skanaus!