Makaronai su baklažanų ir triušienos padažu

Reikia:

  • 1 vid. dydžio baklažano

  • Druskos

  • 1-2 šaukštų alyvuogių aliejaus

  • 1 vid. dydžio svogūno

  • 2-3 skiltelių česnako

  • 250 g LAPINO PUOTA šviežios maltos triušienos

  • Šviežiai grūstų juodųjų pipirų

  • Žiupsnelio kuminų

  • Žiupsnelio rūkytos paprikos

  • 2-3 šaukštų OBELIŲ pomidorų padažo „Naminis“

  • 250 g makaronų „penne“

  • Gražgarsčių ir baziliko lapelių patiekti

Nulupkite baklažaną ir supjaustykite jį vidutinio dydžio kubeliais, pabarstykite druska ir palikite 5-7 min. Nusausinkite popieriniu rankšluosčiu.Suberkite baklažanus  į skardą išklotą kepimo popieriumi, tolygiai paskleiskite, pašlakstykite alyvuogių aliejumi ir kepkite įkaitintoje iki 200°C orkaitėje apie 10 min.Susmulkinkite svogūną, česnaką supjaustykite plonomis riekelėmis. Ištraukite skardą su baklažanais iš orkaitės, sustumkite juos į šoną, sudėkite šalia smulkintus svogūnus, česnakus, LAPINO PUOTA šviežią smulkintą triušieną, viską pabarstykite druska, pipirais, kuminais ir rūkyta paprika. Pašlakstykite aliejumi, bet baklažanų dar kartą nešlakstykite, ir šaukite į orkaitę dar kokioms 20 min., kol viskas gražiai apskrus.Ištraukite, uždėkite OBELIŲ pomidorų padažo „naminis“, viską gerai išmaišykite.Išvirkite makaronus pasūdytame vandenyje.Patiekite makaronus su padažu, gražgarstėmis ir baziliko lapeliais.