Lęšių sriuba su mėtomis

4 asm.

Gaminimas 50 min.
 

Reikia:

  • 200 g lęšių (žaliųjų arba raudonųjų)

  • 1 svogūnas

  • 50 ml alyvuogių aliejaus

  • 4 skiltelės česnako

  • 1 šaukštelis kumino

  • 1 šaukštelis džiovintų mėtų

  • 1 šaukštelis maltos saldžiosios paprikos

  • ½ šaukštelio maltų aitriųjų paprikų

  • 1 citrina

  • ½ šaukštelio ciberžolės

  • Šviežių mėtų lapelių patiekti

1. Svogūną ir česnaką susmulkinkite ir pakepinkite pusėje nurodyto kiekio aliejaus, kol taps permatomi. Įpilkite 1,5 l vandens, suberkite lęšius ir virkite, kol lęšiai suminkštės.
 
2. Pabaigoje sudėkite džiovintas mėtas, pasūdykite.
 
3. Atskirai pakaitinkite likusį aliejų, į jį suberkite papriką, kuminą ir ciberžolę. Pakaitinkite prieskonius, kol pradės sklisti malonus aromatas. Tada keptuvės turinį sukrėskite į sriubą. Išmaišykite.
 
4. Sriubą galite pertrinti, o galite ir palikti lęšius netrintus.
 
5. Pagardinkite citrinos sultimis. Patiekite pabarstę mėtų lapeliais.