Lyg šilta antklodė sužvarbusiems – trinta keptų baklažanų sriuba

Atnaujinta: 2020 m. spalio 26 d.

Jūratės Ivanauskaitės-Valantinės nuotr.

4 asm.

Gaminimas 15 min.

Virimas 30 min.

Reikia:

  • 3 orkaitėje keptų baklažanų

  • 2 skiltelių česnako

  • 1 nedidelio svogūno
     
    2 pomidorų

  • 1 keptos paprikos

  • ~ 400 ml sultinio

  • 100 ml grietinėlės

  • 1 šaukštelio rūkytos paprikos

  • 1 šaukštelio cukraus

  • ¼ šaukštelio aitriųjų paprikų

  • Žiupsnelio druskos

  • Aliejaus (kepti)

  • 30 g KITCHEN ME sūdytos parūkytos antienos filė

  1. Svogūną smulkiai supjaustykite ir pakepinkite kartu su smulkintu česnaku. Pomidorus apiplikykite verdan2iu vandeniu ir nuvalykite, smulkiai supjaustykite, sudėkite į svogūnų bei česnako masę ir patroškinkite, kol suminkštės.

  2. Sudėkite nuluptus baklažanus ir paprikas. Sutrinkite trintuvu. Supilkite sultinį, suberkite prieskonius ir užvirinkite. Pagardinkite druska, paprikomis. Pavirkite 5–6 min., galiausiai supilkite grietinėlę, sumaišykite ir pusę minutės pakaitinkite.

  3. Keptuvėje pakepinkite KITCHEN ME sūdytos parūkytos antienos filė riekeles ir patiekite su sriuba.

Skanaus!