Lengvi pietūs: bolivinės balandos su lašiša ir mangais

Kerniaus Pauliukonio nuotr.

Jums reikės:

  • 1 avokado

  • ½ mango

  • 100 g virtų bolivinių balandų

  • 50 g rūkytos lašišos

  • 1 šaukšto razinų

  • šviežių kalendrų

Užpilui:

  • ½ žaliosios citrinos

  • 1 šaukštelio klevų sirupo

  • 2 šaukštų alyvuogių aliejaus

  • 1 šaukšto sezamų aliejaus

  • kelių lapelių šviežių bazilikų ir kalendrų

  • žiupsnelio druskos

  1. Avokadą nulupkite, išimkite minkštimą ir supjaustykite kubeliais.

  2. Mangą nulupkite ir taip pat supjaustykite kubeliais.

  3. Sumaišykite su bolivinėmis balandomis, razinomis ir plėšyta lašiša. Apibarstykite kalendromis.

  4. Paruoškite užpilą: maisto smulkintuvu sutrinkite bazilikus, kalendras, citrinos sultis, klevų sirupą ir abiejų rūšių aliejų. Paskaninkite druska ir užpilkite ant salotų.

Skanaus!