Lengvai azijietiška žaliųjų daržovių sriuba

4 asm.

Gaminimas 35 min.

Reikia:

  • 2–3 šviežių bulvių

  • ½ svogūno

  • 2 skiltelių česnako

  • 1 stiebelio citrinžolės

  • 1 saliero lapkočio

  • 200 g BONDUELLE garuose ruoštų brokolių

  • 1 cukinijos

  • 1 šaukšto alyvuogių aliejaus

  • ½ stiklinės virtų zizanijų

  • 1 šaukšto žaliosios kario pastos

  • Žiupsnelio druskos

  • Kelių grūdelių žaliųjų pipirų

1. Storasieniame puode įkaitinkite, pakepinkite smulkiai supjaustytą svogūną, lengvai sutraiškytą citrinžolės stiebelį, žaliuosius pipirus ir susmulkintą česnaką. Kai apkeps, sudėkite kario pastą ir pakaitinkite.
 
2. Citrinžolę išimkite.
 
3. Po to sudėkite likusias supjaustytas daržoves.
 
4. Trumpai pakepinkite daržoves, įpilkite apie 1,5 l vandens ir virkite ant mažos ugnies, kol bulvės išvirs. Sudėkite zizanijas, pakaitinkite viską kartu, paragaukite, jei reikia – įberkite druskos.