Lašišos sašimis

Reikia:

LAŠIŠA:
 
200 g lašišos filė
 
1 valg. š. SANTA MARIA japoniško WASABI ir sezamų prieskonių mišinio
 

 
SALOTOS:
 
1 pak. daigų su lapeliais
 
1 pak. pupelių daigų
 

 
SOJŲ UŽPILAS:
 
1 smulkiai supjaustyto svogūnėlio
 
3 valg. š. sojų padažo
 
1 valg. š. ryžių acto
 
1 valg. š. medaus
 
2 valg. š. rapsų aliejaus
 
1 valg. š. sezamų aliejaus
 
200 g lašišos filė
 
1 pak. pupelių daigų

Jei norite pavalgyti taip, kaip tradiciškai valgo japonai, pradėkite pietus nuo sašimio – plonai supjaustytų šviežios žuvies griežinėlių su japoniniais ridikais (daikonais), vasabio krienais, imbieru ir sojų padažu. Taip pat galite pridėti plonų jautienos ir kalmarų griežinėlių. Visi šie produktai sukuria tobulą švelnumo, rūgštumo, sūrumo ir saldumo balansą.

1. Plonai supjaustykite lašišą.

2. Sudėkite į pusdubenį, apibarstykite japonišku WASABI ir sezamų prieskonių mišiniu.

3. Dubenyje sumaišykite svogūnėlio gabaliukus ir kitus užpilo ingredientus.

4. Sumaišykite daigus su lapeliais ir pupelių daigus su trupučiu paruošto užpilo.

5. Sudėkite ant lašišos. Apšlakstykite likusiu užpilo kiekiu.

6. Apibarstykite japonišku WASABI ir sezamų prieskonių mišiniu.