Lašišos salotos su peletrūnų padažu

4 asm.

Gaminimas 10 min.

Virimas 3 min.

Reikia:

  • 120–150 g sūdytos lašišos
     
    12 putpelių kiaušinių
     
    10–12 vyšninių pomidorų
     
    120 g sultenių arba špinatų lapų
     
    Padažui:
     
    1 didelio apelsino sulčių (~120–150 ml)
     
    1 šaukštelis nutarkuotos apelsino žievelės
     
    3 šaukštai smulkiai pjaustytų peletrūnų
     
    1 šaukštelis garstyčių
     
    1/2 šaukštelio druskos

  • 50 ml aliejaus

  1. Kiaušinius išvirkite ir supjaustykite pusiau, pusiau supjaustykite ir pomidorus. Lėkštėje sudėliokite salotų lapus, ant jų – kiaušinius, pomidorus ir lašišą.

  2. Padažui visus produktus sumaišykite. Patiekite salotas su padažu.

Skanaus!