„Lasimestarin silli“ silkė, marinuota stiklainyje

Reikia:

  • 2–3 sūdytų silkių arba 4–6 silkių filė

  • 1,75 dl vandens

  • 1 dl baltojo vyno acto

  • 1,5 dl cukraus

  • 1–2 morkų

  • 1 didelio raudonojo svogūno

  • 2 šaukštelių baltųjų pipirų žirnelių

  • 3 lauro lapų

  • Garstyčių sėklų

  • Stiklinio indo su dangteliu

1. Išvalykite silkes ir porą valandų pamirkykite šaltame vandenyje (kiek laiko, priklauso nuo to, kokia sūri yra silkė).

2. Užvirinkite vandenį, supilkite actą ir cukrų, išmaišykite, užvirinkite ir atvėsinkite.

3. Supjaustykite morkas ir svogūną plonais griežinėliais.

4. Nusausinkite silkę ir supjaustykite 2–3 cm pločio gabaliukais.

5. Į stiklinį indą sudėkite silkę, supjaustytą morką, svogūną ir prieskonius.

6. Įpilkite šalto marinato, jei jo trūksta, išvirkite papildomai.

7. Sandariai uždarykite indą. Laikykite silkę šaldytuve 2–3 dienas prieš patiekdami.