Labiausiai naminiai maltiniai pomidorų ir paprikų padaže (Receptas)

Atnaujinta: bal 11

Naminiai kotletai saldžiarūgščiame padaže daugeliui yra svajonių patiekalas. Kokia jų švelnumo ir sultingumo paslaptis? Žinoma, piene mirkytas batonas.

Su pasimėgavimu valgysite pietums arba vakarienei.

VMG nuotr.

4 asm.

Gaminimo laikas 20 min.

Kepimo laikas 30-35 min.

Orkaitės t-ra 180 °C

Naminiams maltinukams pagaminti reikia:

  • 340 g šviežios ančių kulšelių mėsos (troškinti, kepti)

  • 250 g smulkintos triušienos

  • 1 vid. dydžio svogūno

  • 50 ml pieno

  • 2 riekelių batono be plutelės

  • Druskos

  • Šviežiai grūstų juodųjų pipirų

  • Lydyto sviesto (kepti)

  • 1 šaukštelio aitriosios paprikos

  • 0,75 l stiklainio lečo

  1. Užmerkite batoną piene 10 min.

  2. Sumalkite kartu šviežios ančių kulšelių mėsą, lengvai nuspaustas batono riekeles ir svogūną. Sumaišykite su smulkinta triušiena.

  3. Pasūdykite, įberkite pipirų, paprikos ir smulkintas žoleles. Viską gerai išmaišykite, gerai išmušdami į dubenį.

  4. Drėgnomis rankomis suformuokite maltinius ir kepkite įkaitintame lydytame svieste, kol gražiai apskrus.

  5. Į kepimo formą supilkite lečo ir ant viršaus sudėkite maltinius. Kepkite įkaitintoje iki 180 °C orkaitėje dar apie 20 min.

  6. Jeigu neturite lečo, pamėginkite patroškinti maltinius daržovių padaže gaminimui.

Skanaus!