Labai madingas receptas pietums: pica su kalakutiena ir kalafiorų pagrindu

Be gliuteno. Soti, skani ir laiminga pica su kalafiorų pagrindu ir kalakutiena sotiems bei laimingiems pietums.

Lengvas receptas, įdomus eksperimentas.

VMG archyvų nuotr.

4 asmenims

Pica su kalafiorų pagrindu reikia:

  • 1,2 kg žiedinio kopūsto

  • 1 kiaušinio

  • 70 g ožkos sūrio

  • 1 šaukštelio kario miltelių druskos

  • 80 g trintų pomidorų padažo

  • 300 g kalakutienos filė

  • 200 g mocarelos sūrio

  • 100 g tarkuoto kietojo sūrio kelių šaukštų linų sėmenų

  • 50 g gražgarsčių

1. Žiedinį kopūstą sutrinkite maisto smulkintuvu, kol taps ryžių tekstūros.

2. Tuomet smulkintą kopūstą suberkite į didelį puodą su 1 stikline verdančio vandens. Uždenkite dangčiu ir virkite apie 4 min.

3. Smulkintą žiedinį kopūstą nukoškite ir atvėsinkite.

4. Po to, kad išspaustumėte kuo daugiau likusio skysčio, pasinaudokite šiuo metodu: į švarų virtuvinį rankšluostį suberkite smulkintą kopūstą, užsukite rankšluostį kelis kartus ir kuo labiau spauskite, tarsi sūrį, kad išbėgtų visas likęs skystis.

5. Kai išspausite visą skystį ir kopūstą atvėsinsite, įmaišykite į jį kiaušinį, ožkos sūrį, kario miltelius ir druską. Išmaišykite.

6. Ant kepimo popieriumi išklotos formos suformuokite paplotį ir kepkite jį iki 175 °C įkaitintoje orkaitėje apie 20 min. arba kol padas sutvirtės.

7. Kai padas sutvirtės, užtepkite pomidorų padažą, atsargiai išdėliokite ant jo pjaustytą kalakutieną, padidinkite kaitrą iki 185 °C ir kepkite dar apie 25 min. Pabaigoje suberkite sūrius, o jiems išsilydžius patiekite picą apibarstę linų sėmenimis ir gražgarstėmis

Skanaus!