10–12 asm.
Gaminimas 10 min.
Kepimas 12 min.
Orkaitės t-ra 180 °C
150 g minkšto sviesto
150 g rudojo cukraus
2 kiaušiniai
250 g miltų
250 g avižinių dribsnių
2 šaukšteliai kepimo miltelių
1 šaukštelis cinamono
½ šaukštelio kardamono
¼ šaukštelio kvapiųjų pipirų
¼ šaukštelio maltų gvazdikėlių
100 g razinų
50 ml apelsinų sulčių
1 šaukštelis tarkuotos apelsinų žievelės
Žiupsnelis druskos
Orkaitę įkaitinkite iki 180 °C. Skardą išklokite kepimo popieriumi.
Užmerkite razinas apelsinų sultyse. Taip pat suberkite tarkuotą apelsinų žievelę.
Sviestą išplakite su cukrumi, palaipsniui įmaišykite kiaušinius. Suberkite razinas kartu su sultimis, išmaišykite.
Avižinius dribsnius šiek tiek pasmulkinkite ir sumaišykite su miltais, prieskoniais, druska ir kepimo milteliais. Sudėkite į vieną kiaušinių-sviesto masę ir birius produktus.
Išmaišykite. Šaukštu tešlą dėkite į skardą. Kepkite, kol lengvai apskrus – apie 10–12 min. Išimkite tik gerai ataušusius sausainius.
Skanaus.