Kulinariniai triukai. Kaip iškepti kiaušinį skystu tryniu „lyg iš paveikslėlio"?

Atnaujinta: 2021 m. kovo 30 d.

Baltymas – lyg baltutė lėkštelė geltonam apvaliam tryniui. Taip kepto kiaušinio motyvas dažnas ne tik gerose virtuvėse ir IG nuotraukose, bet ir šiuolaikiniame mene. Išties, tapybiška ir fotogeniška, tiesa? Išmokite taip „piešti" savo patiekalus.

Kaip tai padaryti, pataria virtuvės šefė Honorata Lyndo:

  • Kad iškeptumėte kiaušinius skystu tryniu, pirmiausia įmuškite kiaušinius į indelį.

  • Iš indelio pilkite po vieną kiaušinį į šaltą, bet jau pradedančią kaisti keptuvę su vidutiniu riebalų kiekiu – sviesto arba aliejaus.

  • Labai atidžiai stebėkite kepimą, išimkite į lėkštę vos sukepus baltymui.

  • Jei kepti kiaušiniai bus panaudoti kiek vėliau, lėkštę uždenkite plėvele arba folija.

Sėkmės!