Kriaušės su šokoladu ir lazdynų riešutais

Atnaujinta: 2020 m. gruodžio 30 d.

Desertiniame vyne troškintos kriaušės, kimštos šokoladu ir lazdyno riešutais – receptas, vertas išbandyti.

4 asm.

Gaminimas 20 min.

Kepimas 30 min.

Orkaitės t-ra 180 °C

Kriaušėms su šokoladu ir riešutais reikia:

  • 4 tvirtų, saldžių, bet nesultingų kriaušių

  • 2 šaukštų citrinos sulčių

  • 50 g paskrudintų ir nuvalytų lazdynų riešutų

  • 20 g sviesto

  • 2 šaukštų rudojo cukraus

  • 50 g geros kokybės šokolado

  • 100 ml desertinio vyno

  1. Nuvalykite kriaušes, nupjaukite viršūnėles ir atsargiai pašalinkite sėklalizdį su sėklomis. Pašlakstyti citrinos sultimis.

  2. Riešutus pasmulkinkite, taip pat susmulkinkite šokoladą.

  3. Gautu mišiniu pripildykite kriaušes. Sustatykite jas į formą (jei reikia stabilumo, truputį nupjaukite kriaušės pagrindą), pabarstykite cukrumi, sudėkite į formą sviestą ir supilkite vyną.

  4. Kepkite maždaug 25–30 min., kol kriaušės suminkštės.

Skanaus!