Kreminė morkų sriuba (Receptas)

Updated: Oct 24, 2022

Šiltos kvapnios trintos sriubos dubenėlis sušildo ir kūną, ir širdį. Morkos puikiai tam tinka! Išbandykite kreminės morkų sriubos receptą pagal Alfą.

VMG nuotr.

Laidą #Alfasvienasnamuose žiūrėkite čia

4 asm.

Kreminei morkų sriubai pagaminti reikia:

  • 250 g nuskustų AUGA morkų

  • 150 g saliero gumbo

  • 100 g svogūnų

  • BORGES alyvuogių aliejaus „Extra Light“

  • 3–4 skiltelių česnako

  • 800 ml vandens

  • 2 NATUR COMPAGNIE ekologiškų vištienos sultinio kubelių

  • Žiupsnelio KOTANYI sriubos žalumynų

  • 1 saujos avinžirnių

  • ½ šaukštelio kumino

  • ½ šaukštelio maltos kalendros

  • 2–3 šaukštų ŽEMAITIJOS PIENO kastinio

  • AGOTOS viso grūdo duonos su daigintais rugiais (patiekti)

1. Morkas supjaustykite stambesniais, įstrižais griežinėliais. Salierą supjaustykite pusžiedžiais, svogūną – smulkiau nei pusžiedžiais. Česnaką susmulkinkite.

2. ZYLE keptuvėje, ant didelės kaitros, apkepkite morkas, svogūnus ir salierą, įpilkite aliejaus. Joms apkepus apibarstykite sriubos žalumynais.

3. Į ZYLE puodą supilkite vandenį, sudėkite sultinio kubelius ir juos ištirpinkite virindami.

4. Į sultinį suberkite apkeptas daržoves ir virkite apie 15 min.

5. Sausoje keptuvėje apkepinkite avinžirnius, įberkite kumino, kalendros ir smulkintus česnakus.

6. Į paruoštą sriubą dėkite kastinio ir viską sutrinkite trintuvu.

7. Sriubą dėkite į serviravimo lėkštę ir užberkite ant viršaus avinžirnių, patiekite su duonos riekele.

ALFO PATARIMAI:

· Vištienos sultinio kubelius galite pakeisti daržovių ar provanso žolelių kubeliais.

· Jei norite, į šią sriubą galite įdėti bulvių.

· Sriubą galite pagardinti mėgstamos duonos skrudintais trupiniais ar riešutais.

Skanaus!