Kopūstų ir kukurūzų sklindžiai

Atnaujinta: 2021 m. balandžio 15 d.

Jūratės Ivanauskaitės-Valantinės nuotr.

4 asm.

Gaminimas 10 min.

Kepimas 25 min.

Reikia:

  • 150 g šviežių baltagūžių kopūstų

  • ½ svogūno

  • 1 skiltelės česnako

  • ½ raudonosios paprikos

  • 1 kiaušinio

  • 100 ml gazuoto mineralinio vandens

  • 70 g kukurūzų miltų

  • 1 nubraukto šaukštelio kepimo miltelių

  • Žiupsnelio druskos

  • 1 šaukštelio Provanso žolelių

  • Aliejaus (kepti)

Padažui:

  • 150 g natūralaus jogurto

  • 50 g fetos

  • 1 šaukšto pesto

1. Kopūstus ir svogūną labai plonai supjaustykite, susmulkinkite česnaką, kubeliais supjaustykite papriką.

2. Sumaišykite kiaušinį, vandenį, miltus, kepimo miltelius bei druską ir suberkite smulkintas daržoves. Taip pat suberkite Provanso žoleles. Viską gerai išmaišykite.

3. Kepkite sklindžius įkaitintame aliejuje. Patiekite su jogurtiniu padažu.

4. Padažui natūralų jogurtą sutrinkite trintuvu su fetos sūriu ir pestu.

Skanaus!