4–6 asmenims
Panakotai su apelsinų likeriu pagaminti reikia:
400 ml kokosų pieno
1 šaukšto cukraus
1 šaukštelio vanilinio cukraus
1,5 šaukštelio želatinos
½ žaliosios citrinos
2 šaukštų apelsinų likerio
1. Želatiną užpilkite vandeniu ir leiskite išbrinkti. Nedideliame puode pakaitinkite ½ stiklinės kokosų pieno su išbrinkusia želatina. Leiskite želatinai ištirpti, bet neužvirinkite.
2. Nuimkite nuo viryklės ir supilkite likusį kokosų pieną, taip pat – cukrų ir vanilę. Įtarkuokite citrinos žievelę ir įspauskite sultis.
3. Gerai išmaišykite ir išpilstykite į stiklines. Atvėsinkite ir dėkite į šaldytuvą, kad sustingtų – maždaug 4 valandoms.
4. Patiekite apšlakstę apelsinų likeriu.
Skanaus!