3–4 asm.
2 vidutinių morkų
1 vidutinio svogūno
2 kiaušinių
½ vidutinio baklažano
Žiupsnelio druskos
Keleto šaukštų saulėgrąžų aliejaus
½ vidutinio saldžiarūgščio obuolio
100–150 g mėgstamos silkės filė
4 šaukštų granatų sėklų
100–150 g virtų ir tarkuotų burokėlių
4 šaukštų majonezo „Premium“
Žiupsnelio ketverių pipirų mišinio
Morkas nuskuskite, nulupkite svogūną, supjaustykite kubeliais.
Išvirkite kiaušinius (apie 10 min.). Nulupkite ir supjaustykite kubeliais.
Baklažaną supjaustykite vidutinio dydžio kubeliais, ant jo berkite druskos. Po keleto minučių nusausinkite popieriniu rankšluosčiu.
Į keptuvę pilkite saulėgrąžų aliejaus, įkaitinkite, berkite morkas ir baklažaną, apkepinkite.
Obuolį nulupkite ir supjaustykite kvadratėliais.
Morkas ir baklažanus berkite ant rankšluosčio, kad panaikintumėte aliejaus perteklių.
Silkę supjaustykite kubeliais ir berkite į dubenį kartu su obuoliu, svogūnu ir kiaušiniais.
Taip pat berkite keptus baklažanus su morkomis, granatų sėklas, ketverių pipirų mišinio, dėkite burokėlius ir majonezo „Premium“. Viską išmaišykite.
Patiekite stiklinėje ir papuoškite granatų sėklomis.
PATARIMAI
Jei mėgstate, galite įpjaustyti ir šviežio agurko.
Labai skanu patiekti su nealkoholiniu obuolių sidru ir sėklų duona.
Gražių švenčių.