Kulinariniai triukai. Neatsivalgoma bulvių košė: yra viena smulkmena, kuri pakeičia viską!

Visi žinome, kaip, ir mokame išvirti paprastą bulvių košę: vienas du ir garuoja ant stalo. Tačiau vienas mažytis triukas gali pakeisti jos skonį taip, kad kitokios daugiau niekada ir nenorėsite.

VMG nuotr.

Bulvių košei pagaminti reikia:

  • 8 didelių bulvių

  • 100 g sviesto

  • 200 g pieno

  • aliejaus (kepti)

  • druskos

  • pipirų.

Gaminame:

Bulves labai gerai nuplaukite ir nulupkite.

Lupenas pašlakstykite aliejumi ir paskrudinkite orkaitėje. Kol skrunda, išvirkite bulves. Pieną sumaišykite su sviestu ir užvirkite. (Taip, čia tas triukas!)

Į mišinį sudėkite orkaitėje keptas lupenas ir pavirkite ant mažos ugnies.

Nukoškite pieną su bulvių lupenomis. Sutrinkite virtas bulves ir į jas supilkite pieną. Galiausiai išmaišykite ir pagardinkite druska ir pipirais.

Skanaus!