Kiniškos salotos, kurias lengva pasigaminti namuose

Atnaujinta: 2020 m. spalio 13 d.

Naujo sezono ALFAS VIENAS NAMUOSE žiūrėkite ČIA.

Reikia:
 
1 ilgavaisio agurko
 
3 vidutinio dydžio morkų
 
4 šaukštų jūsų mėgstamų riešutų
 
Šlakelio aliejaus
 
1 šaukštelio maltos kalendros
 
200 g KITCHEN ME brandintos jautienos
 
Žiupsnelio pipirų
 
Žiupsnelio druskos
 
Šviežio baziliko lapelių
 

 
Padažui:
 
Nykščio dydžio šviežio imbiero
 
3 skiltelių česnako
 
1 citrinos
 
Žiupsnelio pipirų
 
Žiupsnelio cukraus

5–6 šaukštų aliejaus

6–8 šaukštų sojos padažo

1. Padažui imbierą ir česnaką sutrinti per smulkią tarką. Užspauskite citrinos sulčių, įberkite pipirų, cukraus, supilkite aliejų ir soją. Palikite padažą pastovėti apie 20 min.

2. Plonomis juostelėmis supjaustyti agurką ir morkas.  

3. Riešutus pasmulkinti, suberti į keptuvę ir apkepinti.

4. Aliejuje pakepinti kalendras ir užpilti ant morkų. Gerai išmaišyti. Ant jų taip pat suberti riešutus.

5. Supjaustyti mėsą nedideliais griežinėliais, pabarstyti pipirais ir apkepti sausoje keptuvėje. Pabaigoje pasūdyti.

6. Dalį padažo supilti ant agurkų, kitą dalį – ant morkų. Į morkas sudėti mėsą ir apmaišyti su agurkais. Apibarstyti bazilikais.

ALFO PATARIMAI

· Nesirinkite imbiero miltelių – jie labiau tinka marinavimui, o salotoms – šviežias.

· Imbierą naudokite pagal savo skonį: jei mėgstate aštriau, naudokite jo daugiau.

· Padažui nenaudokite druskos, nes sojos padažas yra užtektinai aštrus. 

Visus produktus receptui vieno mygtuko paspaudimu rasite BARBORA.lt


 
Skanaus!