Atnaujinta: 2022 m. balandžio 14 d.
2 asm.
Gaminimas 30 min.
4 virtų kiaušinių
1 žalio kiaušinio
50 g tarkuoto kietojo sūrio
50 g maltų džiūvėsėlių + džiūvėsėlių apibarstyti
Ryšelio laiškinių česnakų
Druskos, šviežiai grūstų juodųjų pipirų
1 šaukštelio džiovintų prieskoninių žolelių – bazilikų, petražolių, raudonėlių
Aliejaus (kepti)
Kiaušinius sutarkuokite burokine tarka arba susmulkinkite trintuve. Į masę įmuškite kiaušinį, suberkite tarkuotą kietąjį sūrį, džiūvėsėlius ir smulkiai supjaustytus laiškinius česnakus.
Paskaninkite druska, pipirais ir prieskoninėmis žolelėmis.
Visą masę išmaišykite, formuokite nedidelius plokščius maltinius ir apvoliokite juos džiūvėsėliuose.
Apkepkite vidutiniškai įkaitintoje keptuvėje ir baikite kepti įkaitintoje iki 180 °C orkaitėje.
Iškepusius maltinius patiekite su mėgstamu padažu, majonezu arba krienais, ypač skanu valgyti su garstyčiomis.
PATARIMAS: Maltinius patiekite su duonele, padažais, pomidorų salotomis, marinuotais svogūnais ir prieskoninėmis žolelėmis. Pagardo rinkinio receptai yra ČIA.
Skanaus!